2013. július 5., péntek

Rubbish Bin / Szemetes

 
 This tiny rubbish is part of the Sherlock kitchen scene. Though we don’t see it in the series, I’m sure there must be a rubbish bin somewhere in that kitchen… I have to tell you I enjoyed way to much putting it together. The banana skin was the first item I made 2 months ago then came the apple with the disgusting worm in it. Is has already been eaten partially and the deteriorated a bit. The banana skin and the apple sit in a Chinese takeaway container with the remnants of a tissue paper roll and used teabags which left ugly stains on the box. My favourite is the mouldy bread and the half banana sticked into the jam bottle. I added two blackened toasts to this lovely scene and topped it with broken petri dishes. One of them contained a blood sample earlier, the other’s content may will remain secret. I know it is ugly, I know it is disgusting and nauseating, but if I have to make a picture in my mind about their rubbish bin, it would look like this. Holmes doesn’t care about the life’s trivial and mundane things and Watson has a job beside writing his blog and running to crime scenes, so I don’t think emptying the rubbish bin is top priority in 221b Baker Street :)



 


 


More details about the kitchen will follow in the next 2-3 weeks.

Have a great weekend,
Orsi

**********************************
Ez a szeméttartó a ’Sherlock- konyha’ része. Bár a sorozatban egyszer sem látjuk, kell lennie abban a konyhában valahol egy szemetesnek…

Be kell valljam, nagyon élveztem ezt a munkát. A banánhéj volt az első tétel, ami elkészült, úgy két hónappal ezelőtt, aztán következett az alma az undorító kukaccal; félig már megették és a romlás útjára lépett. A banánhéj és az alma egy kínai házhozszállítós dobozban üldögél egy tekercs wc-papír maradványaival és használt teafilterekkel együtt, amik ocsmány foltokat hagytak a dobozon. A kedvencem a penészes kenyér, és a fél banán, amit valaki beledugott a lekváros üvegbe. Két szénné égett pirítóssal egészítettem ki ezt a kedves kis jelenetet, végül megkoronáztam két törött petri csészével. Az egyikben vérminta volt korábban, a másik tartalma talán örökre titok marad. Tudom, hogy ocsmány, undorító, gyomorforgató, de ha el kell képzelnem magamban a szemetesüket, akkor ez jelenik meg a szemem előtt. Holmes nem foglalkozik az élet unalmas, hétköznapi dolgaival, Watson-nak pedig munkája van (a gonosztevők üldözése és a blog írás mellett), így nem gondolnám, hogy lista élén áll a szemetes kiürítése.

A következő 2-3 hétben több részletet megosztok veletek a konyha egyes részeiről.

Kellemes hétvégét,
Orsi

3 megjegyzés: